Eldost® – en svensk stek & grillost

Eldost®️ är ett registrerat varumärke som ägs av Sveriges Gårdsmejeristers medlemmar. Många medlemmar har tillverkat denna typ av grill & stekost i många år, ett gemensamt varumärke är ett steg i föreningens viktiga arbete med att lyfta och främja svensk ost.


Eldost®️ tillverkas endast av 100% svensk mjölk från antingen ko, get, får eller buffel, alternativt en blandning av dessa. Osten är elastisk och tät i texturen. Eldost®️ tål att upphettas till höga temperaturer utan att smälta och lämpar sig därför utmärkt att steka, grilla eller fritera. Smaken är len och balanserad av mjölk och vassle med en ren distinkt arom. Sältan finns där utan att ta över. Det är endast medlemmar i Sveriges gårdsmejerister som får tillverka Eldost®️ All ystning sker hantverksmässigt enligt ett gemensamt tillvägagångssätt.

Eldost® har gått från doldis till stjärna på kort tid! Sveriges gårdsmejeristers medlemmar finns från norr till söder, och därmed även Eldost®️ Vill du komma i kontakt med ett gårdsmejeri som ystar Eldost® i din närhet? Zooma in på kartan här under!


Samordnar Sveriges hanverksmässiga mejerister